Nyeste faglitteratur
90571834
Forfatter: Maritain, Jacques
Loading...
90571850
Forfatter: Jeremias, Joachim
Loading...
90571869
Forfatter: Pedersen, Sigfred
Loading...
90571877
Forfatter: Jewett, Robert
Loading...
90571907
Forfatter: Yamauchi, Edwin M.
Loading...
Rejsedagbøger Rejsedagbøger
Samuel Petrus Kleinschmidt (1814-1886) er nok mest kendt som grønlandsk missionær og sprogforsker. Han var søn af en herrnhutisk missionær og lærte derfor grønlandsk som barn.
Samuel Kleinschmidt var desuden meget interesseret i det naturvidenskabelige område. Han foretog både egne vejrobservationer og blev bestyrer for DMIs (Danmarks Meteorologiske Institut) obervatorium.
Kleinschmidt lavede skitser og landskabsmålinger på den grønlanske vestkyst. Det er enestående hvor præcise målingerne af landskabet er.
Kleinschmidts målinger viser os at mens det grønlandske landskab har ændret sig, så er målemetoderne stort set de samme i vores tid.
Samuel Kleinschmidts rejsedagbøger med vejrobservationer og landskabsmålinger er digitaliseret af Det Kongelige Bibliotek i København for Groenlandica, Grønlands Nationalbibliotek i forbindelse med Arctic Imagination.
Se rejsedagbøgerne på Groenlandicas website
   
                                               
Arctic Imagination Arctic Imagination

I det første event i Nuuk under projektet ”Arctic Imagination”, er traditionel grønlandsk levevis på dagsordenen – en beretning om livet som fanger og hvordan stigende temperaturer og den svindende is har haft betydning for fanger-erhvervet.

På bare 100 år er Arktis og Nordpolen forvandlet fra ufremkommelige, livsfarlige og forunderlige yderområder til egne, der har brug for vores ansvarlighed og beskyttelse i form af bl.a. miljømæssige handlinger. Fem store biblioteker i New York, København, Stockholm, Oslo og Nuuk samarbejder i 2017 med det unikke projekt ”Arctic Imagination”, hvor kreative, kunstneriske personligheder og andre med noget på hjerte kommer til orde – både mundtligt og visuelt.

Læs mere om projektet på www.arcticimagination.com

Åbningstider Åbningstider
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
10-15 11-16 13-17 11-16 10-15 11-14

 

Biblioteket holder lukket:

Søn- og helligdage,
Påskelørdag,
Nationaldagen 21. juni,
24. december,
31. december.

Andre biblioteker:

Nunatta Atuagaateqarfia (Grønlands Landsbibliotek)
Eskimoslottet - fælles bibliotek for Ilinniarfissuaq og GU i Nuuk
Peqqissaanermik Ilinniarfiks Bibliotek

Besøg os på
Besøg os på Facebook

 Groenlandica - Ilimmarfik - Manutooq 1 Box 1074 - 3900 Nuuk - groenlandica@katak.gl - © 2013-