Anne-Birthe Hove


Kunstner og ildsjæl

1951-2012

Anne-Birthe Hove var indtil sin død i august 2012 en af Grønlands mest kendte og respekterede samtidskunstnere. Hun var en meget aktiv kunstner, der arbejdede i mange formater og var kendt for sine grafiske værker og udsmykninger.

Anne-Birthe Hoves udsmykninger kan ses flere steder i Grønland og Danmark. I Ilimmarfik kan vi nyde hendes stemningsfyldte lysinstallation i det panoptiske rum og følge hendes opfordring til at lytte (tusarnaarneq) i auditoriet. Værket hjerne – og hjertet med (qarasaq – uummat mininnagu) kan også ses i Ilimmarfik.

Anne-Birthe Hove var en meget benyttet illustrator og var repræsenteret i POSTs frimærkeserie "Moderne grønlandsk kunst".

Anne-Birthe Hove var medlem af kunstnersammenslutningen ”KIMIK”, hvor hun var formand i 10 år fra 1997. I en årrække var hun med i den danske kunstnersammenslutning ”Koloristerne”. Hun var repræsenteret på udstillinger i flere lande gennem mere end 30 år.

Anne-Birthe Hove var en af mange ildsjæle, der i flere år arbejdede for oprettelse af et grønlandsk nationalgalleri. Kort tid før sin død blev hun tildelt Selvstyrets Kulturpris sammen med musikeren Ole Kristiansen

Litteratur
90574159
Forfatter: Krogh Andersen, Marianne
Sprog: Dansk
Interview med Lisbeth Karline Poulsen og Rama King Nash i forbindelse med den grønlandsk-mexicanske kunstudstilling "Overtro eller magi?"
Loading...
90562223
Sprog: Flere sprog, Kalaallisut, Dansk
Anne-Birthe Hovep suliai, eqqumiitsuliortutut ineriartornera eqqumiitsuliaalu pillugit
Om Anne-Birthe Hoves arbejde og udvikling som kunstner og hendes værker
Loading...
90441582
Forfatter: Krebs, Asger Lind
Sprog: Flere sprog, Kalaallisut, Dansk, Engelsk
Præsentation af udsmykningen og udvalgte kunstværker på Ilimmarfik. De nævnte kunstnere er: Aka Høegh, Anne-Birthe Hove, Julie Edel Hardenberg, Miki Jacobsen, Hans Lynge og Harald Moltke.
Loading...
27397301
Sprog: Dansk
Loading...
90356712
Forfatter: Katuaq og Milik Publishing
Sprog: Dansk
Indhold: Reklamefolder for bogen af Anne-Marie Gjedde Olsen om den internationalt kendte grønlandske kunstner Anne-Birthe Hove. Folderen fortæller lidt om hendes liv og virke indtil nu og uddannelse. Samt at hun er gør meget indenfor grafik
Loading...

 Groenlandica - Ilimmarfik - Manutooq 1 Box 1074 - 3900 Nuuk - groenlandica@katak.gl - © 2013-